Den Haag Werkt! | donderdag 21 maart | World Forum

Nieuw werkgeversevent in Den Haag

Op donderdag 21 maart a.s. is de eerste editie van Den Haag Werkt!. Hét werkgeversevent waar ondernemers, werkgevers en vertegenwoordigers van brancheverenigingen, de onderwijswereld en de publieke sector hun krachten bundelen om de tekorten op de Haagse arbeidsmarkt aan te pakken. Tijdens Den Haag Werkt! worden ontmoeting, inspiratie en debat afgewisseld met concreet zakendoen.

Het gaat goed met de economie in de regio Den Haag. Dat is mooi, maar het stelt werkgevers voor nieuwe uitdagingen. In bouw, techniek, zorg & welzijn, horeca & hospitality en transport & logistiek is veel extra personeel nodig. Daarom heeft het college de ambitie om met het Werkoffensief +500 jaarlijks 500 mensen extra uit de bijstand te halen en aan een baan te helpen, bovenop de reguliere instroom van 4000 mensen per jaar.

Den Haag Werkt! staat in het teken van de ontmoeting; van werkgeverschap van de toekomst en van grensverleggende methoden om aan goed personeel te komen. Werkgevers, ondernemers en de overheid hebben elkaar nodig om in tijden van personeelstekorten te kunnen blijven groeien. De vraag is hoe zij slim kunnen inspelen op de veranderende arbeidsmarkt en op welke manier zij er in slagen het talent van morgen aan te trekken.

Het tekort aan personeel raakt de economische groei in Den Haag. Tegelijk zijn er nog volop gemotiveerde en gekwalificeerde mensen op zoek naar werk. Voor een match zijn creatieve oplossingen nodig. Den Haag Werkt! laat zien wat er mogelijk is.

Den Haag Werkt! bestaat uit de volgende programma-onderdelen:

Ondernemersontbijt Den Haag (08.00 – 09.45 uur)
Ondernemersplein (10.00 – 17.00 uur)
Lancering van eerste editie Den Haag Werkt!: de tafelsessies (10.00 – 12.00 uur)
Masterclasses en werkateliers (13.30 – 15.30 uur)
Netwerkborrel (15.30 – 17.00 uur)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *